Christoph Röttele in Raad van Toezicht bij Mollie

Christoph Röttele in Raad van Toezicht bij Mollie

04-10-2022 (10:49) - Mensen

Christoph Röttele is het nieuwste lid van de Raad van Toezicht bij financiële dienstverlener Mollie. Christoph zal in deze rol Mollie begeleiden in de missie om 'de meest geliefde financiële dienstverlener in ter wereld' te worden.

Christoph is benoemd voor een termijn van vier jaar. Hij voegt zich bij Eli Leenaars (voorzitter), Miriam van Dongen (vicevoorzitter), Teun van Rappard en Muz Ashraf binnen de Raad van Toezicht van Mollie.

Ervaring

Christoph heeft inmiddels veel relevante ervaring opgebouwd: hij zat hiervoor ruim zes jaar als CEO bij het prijsvergelijkingsportal CHECK24. Daar was hij verantwoordelijk voor de oprichting van en het toezicht op de C24 Bank. Deze consumentenbank is een dochteronderneming van CHECK24 en staat onder toezicht van BaFin, de Duitse waakhond voor de financiële markten. Ook was hij partner bij CVC Capital Partners en had bestuursfuncties bij de wereldwijde investeringsmaatschappij Permira. Momenteel zit hij ook in de Raad van Toezicht van Engel & Völkers, een makelaar in exclusief vastgoed.

Kennis van DACH-regio

Shane Happach, de CEO van Mollie: “We kijken ernaar uit om met Christoph samen te werken en te leren van zijn omvangrijke ervaring als uitvoerend en niet-uitvoerend bestuurslid. De specifieke kennis van Christoph van de DACH-regio helpt om onze aanwezigheid in Europa verder uit te breiden en draagt bij aan onze missie om complexe financiële diensten eenvoudig te maken voor grote en kleine bedrijven.”

Recentelijk benoemd

In 2022 zijn er diverse topmanagers op C-level aangesteld om de groei een boost te geven. Recentelijk benoemde Mollie Koen Köppen, de voormalige chief technology officer van Klarna, tot CTO. Daarnaast trad Michaela LeBlanc Weber, een voormalige topvrouw van Worldpay, onlangs aan als vice president of Partnerships.