Coert Jan Krietemeijer nieuwe Head of MINI Nederland

31-03-2023 (11:11) - Mensen

Coert Jan Krietemeijer wordt de nieuwe Head of MINI Nederland per 1 juni 2023. Dankzij deze benoeming treedt hij toe tot de directie van BMW Group Nederland. Hij vervangt Daniëlle Dieben die, onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), per 1 juni haar carrière bij BMW Group zal voortzetten als Chief Commercial Officer B2C bij BMW Financial Services Nederland.

Als Manager Dealer Sales richtte Coert Jan zich de afgelopen jaren op de verkopen van BMW in de Nederlandse markt, met mooie verkoopsuccessen als resultaat. Terwijl BMW domineerde in het premium segment maakte het merk een fraaie winstgevende groei door met de elektrische modellen en vierde BMW M in 2022 het 50 jarig bestaan met record-verkoopaantallen in Nederland.

Coert Jan heeft vele jaren aan commerciële ervaring opgebouwd binnen BMW Group Nederland. Hij startte op de afdeling Sales waar hij vele functies vervulde, in de laatste jaren in een leidinggevende rol. Ook binnen het MINI team is hij een bekende. Van 2008 tot 2011 was hij de accountmanager van MINI en onderhield hij de relaties met alle MINI dealers in Nederland. Met deze ervaring, het aanstaande offensief van nieuwe MINI modellen en de geplande start van het Future Sales Model bij MINI in 2024 kan Coert Jan verder bouwen aan het succes van MINI.