Counsel Janneke Slöetjes versterkt mediateam Kennedy van der Laan

Counsel Janneke Slöetjes versterkt mediateam Kennedy van der Laan

24-10-2024 (15:00) - Mensen

Janneke Slöetjes gaat per 1 november bij Kennedy Van der Laan aan de slag als counsel IE & Media. Janneke heeft ruim 15 jaar ervaring met Europese wet- en regelgeving op het gebied van telecommunicatie, gegevensbescherming, auteursrechten en mediaregulering. Haar expertise ligt bij de steeds verdergaande regulering waaraan bedrijven en organisaties zich moeten houden.

Ze werkte eerder als hoofd public policy EMEA voor Netflix en Vinted, als juridisch adviseur en lobbyist voor digitale rechtenorganisatie Bits of Freedom en bij het Commissariaat voor de Media. Daarvoor was Janneke ook al een aantal jaar als IT- en privacy-advocaat verbonden aan Kennedy Van der Laan.

Joost Linnemann, CEO van Kennedy Van der Laan: “Janneke brengt een schat aan praktijkervaring met zich mee op het gebied van streamingsdiensten en platforms binnen sectoren waar we een groot aantal cliënten bijstaan. Ze heeft daardoor diepgaande kennis van media- en platformregulering. Dankzij haar ervaring met Europese wetgevers en toezichthouders strekt haar expertise zich uit voorbij de juridische kaders. Daardoor is ze ook breder inzetbaar voor beleidsvraagstukken, wat voor onze cliënten erg waardevol is.”