Directeur Margreet Wieringa vertrekt bij Internationaal Theater Amsterdam

15-03-2023 (13:15) - Mensen

Directeur Margreet Wieringa vertrekt bij ITA en legt haar functie neer per 15 maart 2023. Wieringa, verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering, het personeelsbeleid, de afdelingen theatertechniek, communicatie en marketing en financiën binnen ITA, heeft besloten om haar loopbaan te vervolgen buiten ITA. Dit maakte de Raad van Toezicht vandaag bekend.

De Raad van Toezicht respecteert dit besluit van Margreet en dankt haar voor haar inzet en toewijding om met ITA als fusieorganisatie verder koers te zetten nadat zij in 2019 aantrad.

Andere wensen

Directeur Margreet Wieringa: ‘In de afgelopen periode heb ik nagedacht over mijn wensen voor de toekomst en ben tot de conclusie gekomen dat die invulling niet bij ITA ligt. Ik kijk er naar uit mijn carrière elders voort te zetten en ben er trots op de afgelopen jaren te hebben kunnen bijdragen aan het fundament van ITA samen met alle geweldige collega’s binnen ITA. Daarnaast heb ik met plezier mijn bijdrage geleverd aan alle gesprekken, vergaderingen en onderhandelingen met de diverse (branche)organisaties om de keten zoveel mogelijk overeind te houden in de enorme druk die op de cultuursector is ontstaan door de Coronacrisis. Ik zal ITA zeker blijven volgen.’

Inzet

Voorzitter Marry de Gaay Fortman: ‘Zoals iedere organisatie kreeg ook ITA te maken met de Corona crisis en de gevolgen daarvan. De standvastigheid van Margreet om in deze woelige periode samen met de andere directieleden de organisatie hier doorheen te loodsen is bewonderenswaardig. Wij wensen haar het allerbeste in het vervolg van haar loopbaan.’ Wieringa heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor thema’s als inclusiviteit, veiligheid op de werkvloer en digitalisering. Zo heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan Theater Inclusief, en stond zij samen met de Ondernemingsraad binnen ITA aan de wieg van de focusgroep om diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid verder te brengen. 

De Raad van Toezicht start spoedig met een procedure voor de opvolging.