Dit zijn de beste werkgevers van Nederland in 2023

Dit zijn de beste werkgevers van Nederland in 2023

21-04-2023 (15:17) - Mensen

Effectory maakt de beste werkgevers van Nederland en daarbuiten bekend, op basis van een grootschalig onderzoek onder ruim 1 miljoen werknemers.

Het World-class Workplace-keurmerk wordt uitgereikt aan organisaties die boven de landelijke benchmark voor goed werkgeverschap scoren*. De organisaties met de allerhoogste scores binnen dit keurmerk mogen zich dé World-class Workplace van 2023 noemen.

categorie winnaars van 2023

Nieuwe Start Woonzorg.    Beste in Nederland met <1000 werknemers
DELA Nederland.               Beste in Nederland met >1000 werknemers
Faber Group                      Beste wereldwijd met <1000 werknemers
Levi9                                  Beste wereldwijd met >1000 werknemers

industrie winnaars

Adviesbureau De Vaart Business Services - Consultancy
Angel Trains B2B Supplier
Nederlandse Loterij Financial Services
Hoornbeeck College Onderwijs
Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind Zorg – Gehandicaptenzorg
Frankelandgroep Zorg – VVT
Combinatie Jeugdzorg Zorg – GGZ
Bouwmaat Nederland BV Retail
Weijerseikhout Industriële Bouw & Techniek
YFK Research & Marketing Business Services – Marketing
Zelfstroom Energie
Heembouw Bouw & Infrastructuur
Woonstichting 'thuis Wooncoöperatie
Sint Maartenskliniek Zorg – Ziekenhuizen

Goed werkgeverschap

Tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten zijn de 4 winnaars en de 14 industrie winnaars gekroond. Effectory is al meer dan 25 jaar in Nederland de referentie voor?medewerkersonderzoeken?en HR-strategieën. Het bedrijf beloont?goed werkgeverschap en wil hiermee organisaties inspireren en stimuleren om hun medewerkers op de eerste plek te zetten.

Het belang van ESG

Goed werkgeverschap gaat hand in hand met een sterk ESG-beleid. Om dit te meten heeft Effectory tijdens het WCWP-event de nieuwe ESG-scan gelanceerd. Met de nieuwe scan kunnen organisaties zes verschillende facetten meten: duurzame gezondheid en veiligheid, diversiteit en inclusie, eerlijke lonen en behoud van personeel, duurzame cultuur en innovatie, goed ondernemingsbestuur en vertrouwen en toon van de top. Het product is vanaf heden beschikbaar voor Effectory klanten.

Christian de Waard, Chief Executive Officer van Effectory: “Het Word-class Workplace keurmerk is volledig gebaseerd op de feedback van de medewerkers, het is het meest eerlijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Het is mooi om te zien dat Nederland tal van organisaties kent die goed werkgeverschap als prioriteit zien. En dat is anno 2023 ook erg belangrijk, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Je ziet duidelijk aan de scores dat de winnaars uitstekend luisteren naar hun medewerkers en direct handelen wanneer ze feedback en ideeën ontvangen. Dit maakt een organisatie dan ook een World-class Workplace.”

*Jaarlijks bepaalt Effectory de gemiddelde score op werkgeverschap (benchmark) op basis van alle medewerkersonderzoeken die worden uitvoegevoerd onder Nederlandse organisaties. Organisaties die significant boven deze benchmark scoren, ontvangen het World-Class Workplace keurmerk.