Edelman Amsterdam breidt digitale aanbod en expertise uit

30-08-2022 (12:17) - Mensen

Communicatie- en marketingbureau Edelman heeft vier nieuwe directors aangenomen en versterkt daarmee haar digitale aanbod en expertise. Deze aankondiging vloeit voort uit Edelman's voornemen om haar digitale aanbod in EMEA verder te groeien en ondersteunt de ambitie om digitale creatie voor corporate en brand klanten verder uit te bouwen.

Fleur Willemijn van Beinum versterkt het kantoor in Amsterdam als Digital Director Brand. Met bijna 25 jaar ervaring bij 40+ gevestigde merken als IKEA, G-Star RAW en OneFit, richt zij zich op het verder professionaliseren en integreren van het digitale aanbod voor klanten op het gebied van digital advisory, social, content & experience.

Raymond de Coninck is terug bij Edelman als Director Digital Client Solutions EMEA, waar hij verantwoordelijk is voor het uitbouwen van de Digital Client Solutions Practice in de EMEA-regio. De Coninck werkt samen met accountleads om regionale klanten te ondersteunen bij het professionaliseren van hun activiteiten en het vergroten van hun impact op het gebied van digitale content.

John Davey en David Kane staan vanuit het kantoor in Amsterdam aan het roer van het Edelman Content Lab EMEA. Het Content Lab specialiseert zich in het ontwikkelen van social first creatieve content die is afgestemd op de digitale doelgroep en strategie per kanaal en is gebaseerd op robuste data en inzichten. De expertise van het Content Lab versterkt het toonaangevende earned aanbod, en is een aanvulling op het ‘always on’ geplande en reactieve social newsroom content aanbod. Dit stelt Edelman in staat om voor klanten kansen optimaal te benutten en zich te richten op snellere en meer reactieve social first campagnes.

John Davey is als Head of Content Lab EMEA verantwoordelijk voor de verdere uitbreiding van het content aanbod. John kijkt terug op een uitgebreide carrière aan klant- en bureauzijde, bij onder andere Philips en MediaMonks, waar hij wereldwijd en EMEA-breed kantoren, studio's en producties opzette. Ook bouwde hij ervaringen en innovaties voor enkele van 's werelds grootste merken.

David Kane, Director Content & New Business Development Newsroom. Hij werkte eerder bij adidas waar hij de succesvolle stijlgedreven CONFIRMED app ontwikkelde. Daarvoor leidde David social content-teams en lanceerde hij producten voor Microsoft, VEON en Time Warner. Hij is ook muziek- en cultuurschrijver en heeft bijdragen geleverd aan onder meer The FT, Esquire (UK) en Dazed. Bij Edelman zal zijn focus liggen op het ontwikkelen en uitbouwen van de Edelman Social Newsroom.

Steven Heywood, General Manager van Edelman Amsterdam: "Nederland kan zich met trots een broedplaats voor digitaal talent noemen – dat blijkt wel uit het feit dat al deze nieuwe aanwinsten uit onze eigen Nederlandse markt komen. De komst van deze nieuwe collega’s zorgt ervoor dat we ons geïntegreerde aanbod verder kunnen versterken en kunnen uitbreiden met nieuwe innovatieve producten en diensten."

Felicitas Olschewski, Head of Digital van Edelman EMEA, vult aan: "We blijven investeren in capaciteiten en talent van wereldklasse waarmee we klanten kunnen helpen om vertrouwen op te bouwen. Ik kijk uit naar alles wat we met dit team gaan bereiken en ik ben er trots op dat we vanuit Amsterdam steeds meer een sleutelrol gaan spelen op digitaal vlak voor klanten wereldwijd."

 


vlnr: Milan Berg, Ben de Kovel en Paul ten Broeke

vlnr: David Kane, Fleur Willemijn van Beinum, John Davey, Raymond de Coninck