Fairphone benoemt Renier Hendriks tot nieuwe CEO

Fairphone benoemt Renier Hendriks tot nieuwe CEO

08-02-2024 (15:18) - Mensen

Fairphone, de Nederlandse fabrikant van ethische smartphones, heeft Reinier Hendriks tot CEO benoemd. Na een belangrijke investering, wordt 2024 een cruciaal voor de smartphone-onwikkelaar.

De nieuwe CEO treedt toe tot Fairphone na een cruciaal jaar voor het bedrijf, waarin het tien jaar ethische innovatie vierde en een substantiële investering van €49 miljoen ontving van verschillende vooruitstrevende impact investeerders. Deze kapitaalinjectie stelt Fairphone in staat zijn groeitraject te versnellen en tegelijkertijd zijn kernmissie, het stimuleren van eerlijkere elektronica wereldwijd, voort te zetten.

Relevante carrière

Met een carrière van meer dan twintig jaar en een uitgebreide achtergrond in telecommunicatie, technologie en financiële dienstverlening brengt Reinier Hendriks veel ervaring met zich mee. Reinier bekleedde verschillende leidinggevende posities bij Vodafone en KPN. In zijn vorige functie als Group Managing Director van LeasePlan Corporation hield Reinier toezicht op de snelle uitbreiding van de organisatie, met een speciale focus op de overgang naar elektrische voertuigen. 

Groeiende onderneming

Eelco Blok, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Fairphone, spreekt zijn vertrouwen in de benoeming uit: "We heten Reinier van harte welkom als nieuwe CEO van Fairphone. We zijn ervan overtuigd dat hij over de ervaring en vastberadenheid beschikt die nodig zijn om de overgang van Fairphone van een scale-up naar een volwassen, bloeiende onderneming te begeleiden.”