Gijs Rademaker aan de slag bij RTL

29-09-2022 (16:13) - Mensen

Gijs Rademaker maakt de overstap van EenVandaag (AvroTros) naar RTL. Hij gaat vanaf 1 december aan de slag als opiniepeiler en presentator van een nieuw te vormen panel voor RTL Nieuws dat begin volgend jaar van start gaat. Daarnaast zal Gijs vaker te zien zijn als vaste gast bij de RTL Late Night talkshows.

Gijs Rademaker zal met zijn expertise als opiniepeiler bij de Late Night talkshows ook het sentiment van de samenleving duiden. Maar Gijs zal niet alleen in shows te zien zijn: er staat een docuserie voor Videoland op de planning, waarin hij samen met Maarten van Rossem in de Verenigde Staten op zoek gaat naar bijzondere dinosauriërs.

Toegankelijk en positief

Directeur Content RTL, Peter van der Vorst: “Ik ben heel blij dat Gijs Rademaker ons team komt versterken. Met alles wat er gebeurt in onze samenleving, is het waardevol en belangrijk om te weten wat Nederlanders bezighoudt. Via een nieuw panel voor RTL Nieuws kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op een toegankelijke en positieve wijze kan duiden wat er speelt in Nederland. Gijs krijgt ook een vaste rol in onze Late Night talkshows en we zijn in gesprek over andere programma’s.”

Peilen hoe Nederlanders denken

Gijs Rademaker: "Na een mooie tijd bij actualiteitenprogramma EenVandaag is het tijd voor een nieuwe stap. Ik ga met ontzettend veel plezier en energie aan de slag bij RTL! Als opiniepeiler en presentator draag ik graag met data en verhalen bij aan hun programma’s. In deze moeilijke tijd vol crises en politieke tegenstellingen blijft het belangrijk om te kunnen peilen hoe Nederlanders denken. Ik kijk ernaar uit om dat de komende jaren bij RTL te gaan doen en me daarnaast ook op andere vlakken te ontwikkelen."