Hoofdkantoor Snakeware verlicht in regenboogkleuren

Hoofdkantoor Snakeware verlicht in regenboogkleuren

12-10-2022 (14:07) - Mensen

Het hoofdkantoor van digital specialist Snakeware aan het Veemarktplein in Sneek is komende vrijdag van zonsondergang tot 23.00 uur verlicht in regenboogkleuren. Snakeware wil hiermee haar streven naar gelijkwaardigheid zichtbaar maken en de LHBTIQ+-gemeenschap steunen. Het lichtkunstwerk is onderdeel van het festival LUNA. Tot en met zaterdag 22 oktober zijn verschillende lichtkunstwerken in Sneek te bewonderen.

Op het gebouw van Snakeware bouwt zich ’s avonds om de paar minuten een stralende regenboog op. Ate van der Meer van Snakeware: ”We leveren graag een bijdrage aan dit mooie evenement, dat licht en blijdschap geeft aan de inwoners en bezoekers van Sneek. Ook willen we op deze manier de LHBTIQ+-gemeenschap een steuntje in de rug te geven en te laten zien dat onze deur altijd voor iedereen open staat. Dit doen we door ons monumentale gebouw, een geklonken stalen gashouder uit 1905, in regenboogkleuren te tooien.”

Sneker Gasfabriek

De gashouder aan het Veemarktplein, een restant van de Sneker Gasfabriek, is door architectenbureau Kat Koree uit Sneek omgebouwd tot kantoorpand en is sinds 2013 het hoofdkantoor van Snakeware. Naast dit monumentale pand worden tijdens LUNA in de hele stad lichtkunstwerken en lichtdesign van nationale en internationale makers getoond rondom de thema's water, handel, reizen en diversiteit.