Hyundai Motor Group kondigt nieuwe president aan

Hyundai Motor Group kondigt nieuwe president aan

30-11-2022 (17:31) - Mensen

Hyundai Motor Group (de Groep) heeft belangrijke benoemingen van CEO’s en presidenten aangekondigd. Met de benoemingen hoopt de Groep nog meer vat te krijgen op wereldwijde economische onzekerheden. 

Luc Donckerwolke, Executive Vice President en Chief Creative Officer (CCO) van Hyundai Motor Group, is gepromoveerd tot President. Zijn voornaamste opdracht is om de diverse merken binnen de Groep verder te versterken door leiding te geven aan de verschillende designafdelingen. Donckerwolke was in het verleden verantwoordelijk voor verschillende creatieve projecten binnen de Groep. ‘Ik ben zeer vereerd met deze promotie’, aldus Luc Donckerwolke. ‘Ik bedank de Groep voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en spreek mijn waardering uit voor de designteams van Hyundai, Kia en Genesis voor hun onophoudelijke uitstekende prestaties. We hebben samen de gevestigde orde uitgedaagd en zullen een creatieve, uitdagende en positieve mentaliteit binnen onze Groep blijven stimuleren.’ Donckerwolke blijft toezicht houden op de merkcommunicatie van de Groep, waarbij de focus ligt op het verder versterken van de identiteiten van Hyundai, Kia en Genesis.

Verdere promoties

De Groep promoveerde Senior Vice President van Hyundai Motor Company Kyoo Bok Lee tot Executive Vice President en benoemde hem tevens tot President en Chief Executive Officer van Hyundai Glovis. Hiervoor was Bok Lee Chief Finance Officer bij Hyundai Motor Brazil. Een adviserende rol zal weggelegd zijn voor President van Strategy Planning Division Young Woon Kong, President van Innovation Division Youngcho Chi en President en CEO van Hyundai Glovis Jung-Hoon Kim. 

Foto: Luc Donckerwolke