Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival

Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival

28-05-2024 (13:00) - Mensen

Na een open sollicitatie, treedt Ido Abram per 1 juli in dienst als als Artistiek Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival (NFF). Samen met Zakelijk Directeur-Bestuurder Marjolijn Bronkhuyzen vormt Ido Abram het tweekoppig collegiaal bestuur van het NFF. Silvia van der Heiden, die zes jaar Algemeen Directeur-Bestuurder van het festival was, vertrekt op 30 mei.

Ido Abram heeft een jarenlange carrière in de AV-sector en was tot voor kort Adjunct-Directeur bij Eye Filmmuseum én directeur van SEE NL. “Mijn eerste ervaringen in de filmwereld en mijn liefde voor de Nederlandse film heb ik bij het NFF opgedaan. Nu, 34 jaar later, met meer ervaring en een zo mogelijk nog grotere passie voor Nederlandse films, documentaires, series, korte film en immersieve werken keer ik terug bij het festival", aldus Abram. 

Ruurd Bierman, voorzitter Raad van Toezicht van het NFF: “Het NFF heeft een ambitieus meerjarenplan vastgesteld in uitdagende tijden. Met Ido erbij hebben we een ervaren bestuurlijk team dat deze klus met goesting ter hand gaat nemen.”

Marjolijn Bronkhuyzen, Zakelijk Directeur-Bestuurder van het NFF: “Ido is voor mij geen onbekende. We kennen elkaar ruim 30 jaar en hebben jarenlang geweldig samengewerkt. Ik kijk ernaar uit om met hem de belangrijke vervolgstappen te zetten die de komende jaren nodig zijn. En daarnaast heb ik er ongelofelijk veel zin in om dit samen te doen met hem en het team.”

Tweekoppig bestuur

Als Artistiek Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival zal Abram eindverantwoordelijk zijn voor het inhoudelijk beleid en geeft hij leiding aan de afdelingen publieksprogramma & educatie, digitale cultuur, professionals & talent en marketing & communicatie.

Bronkhuyzen blijft als Zakelijk Directeur-Bestuurder verantwoordelijk voor het financieel-commercieel en organisatorisch beleid, en geeft leiding aan de afdelingen productie & ICT, development en bureau. De bestuursstructuur is per 1 juni gewijzigd in een tweekoppig collegiaal bestuur. De nieuwe bestuurlijke koers zorgt voor versteviging van de organisatie met een evenwichtige taakverdeling voor beide directieleden.

Het bestuur van het NFF valt onder de Raad van Toezicht die bestaat uit voorzitter Ruurd Bierman, vicevoorzitter Julius Ponten en leden Christian Bout, Michael de Kruijf, Laurette Schillings en Meral Uslu. De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het aanstellen van de directie.