Iris Sikking nieuwe conservator Fotomuseum Den Haag

Iris Sikking nieuwe conservator Fotomuseum Den Haag

13-09-2022 (09:54) - Mensen

Fotomuseum Den Haag is een conservator rijker: Iris Sikking. Samen met conservator Willemijn van der Zwaan wordt Sikking verantwoordelijk voor het tentoonstellingsprogramma en de fotocollectie. Ze vervangt conservator Wim van Sinderen, die begin 2023 met pensioen gaat.
 
Sikking is werkzaam in de fotografie als freelance curator, docent en schrijver en was onlangs gastcurator van de Biennale für aktuelle Fotografie 2022.
 

Meer ruimte maken voor thematische groepstentoonstellingen

Conservator Iris Sikking zegt over haar aanstelling: ‘Ik ken Fotomuseum Den Haag als een plek waar fotografie op een spannende en eigenzinnige manier wordt gepresenteerd. Documentair en kunst wisselen elkaar af, van internationaal gevestigde namen met grote solo’s tot fotografen in de bloei van hun carrière met meer experimentele presentaties. Deze lijn wil ik samen met conservator Willemijn van der Zwaan voortzetten en stevig verankeren in het tentoonstellingsprogramma en de randprogrammering. Ook is het mijn ambitie om meer ruimte te maken voor thematische groepstentoonstellingen met een mix van makers uit alle delen van de wereld over actuele thema’s die iedereen raken, zoals de klimaatcrisis.
 
Ik kijk ernaar uit de ervaring die ik in de afgelopen zeventien jaar als freelance curator heb opgedaan in te zetten voor dit museum en samenwerkingen aan te gaan met internationale fotografen, fotografie-instellingen, opleidingen en ontwerpers.”
  

Foto door Eefje Ludwig