Jasper van den Driest nieuwe CEO energiepionier Vandebron

29-11-2023 (10:31) - Mensen

Jasper van den Driest (49) is gestart als nieuwe CEO bij groene energiepionier Vandebron. Hij is gedreven om het bedrijf verder uit te bouwen en met Vandebron 100% groene energie in Nederland zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken.

Van den Driest werkte eerder bij PON en was CEO bij onder andere Guidion en Ancra Systems. Hij studeerde internationale betrekkingen in Groningen en heeft als leider en ondernemer een bewezen track record bij pionierende bedrijven met een maatschappelijke missie.

Van den Driest: “De energietransitie is de grootste opgave van onze tijd. Vandebron is al 10 jaar een van de voortrekkers die de energiesector verduurzaamt. Veel mensen zijn inmiddels overgeschakeld op groene energie. Maar er is ook nog een grote groep die zich zorgen maakt of ze deze stap wel kunnen betalen. Het goede nieuws is dat groene stroom inmiddels vaak goedkoper is dan vervuilende fossiele stroom. Daarnaast kan met slimme technologie het energieverbruik worden geoptimaliseerd waardoor zowel de kosten als de CO2-uitstoot per huishouden lager worden.”