Jennifer Dennison nieuw bestuurslid The Present Movement

Jennifer Dennison nieuw bestuurslid The Present Movement

02-02-2023 (17:15) - Mensen

Jennifer Dennison (1976), voormalig directeur van Stichting Challenge Day Nederland, is aangesloten als nieuw bestuurslid van The Present Movement. Door middel van matchmaking, events en campagnes verbindt de do good-stichting ondernemers met maatschappelijke initiatieven om vanuit hun expertise bij te kunnen dragen aan een meer inclusieve samenleving.

Dennison is al langer betrokken bij de stichting: ze verruilt haar vrijwilligersfunctie bij The Present voor een rol waarin haar kwaliteiten als verbinder en changemaker nog beter tot hun recht komen. Hiermee hoopt ze meer ondernemers te activeren om bij te dragen aan een gelijkwaardige maatschappij.

Coachen en inspireren

Vanuit haar achtergrond als kinderfysiotherapeut is de Canadese Dennison vastberaden om anderen te helpen. Haar professionele loopbaan, die zich kenmerkt door managementfuncties bij verschillende zorginstellingen en non-profits, heeft dan ook altijd in het teken gestaan van coachen en inspireren. Als directeur van Stichting Challenge Day Nederland, bekend van KRO’s Over De Streep, deed Dennison ervaring op omtrent het oplossen van strategische en beleidsvraagstukken op het gebied van onderlinge verbinding en bewustwording.

Mensen samenbrengen

Een aantal maanden van nauwe betrokkenheid bij The Present als vrijwilliger inspireerde haar om een volgende stap te nemen en zich nog meer in te zetten voor de projecten die haar aan het hart gaan. Dennison: “Ik geloof in de kracht van het samenbrengen van mensen. Ik heb een passie voor persoonlijke ontwikkeling, samenwerking en leiderschap waarbij ik graag een plek creëer waar iedereen zich gezien voelt en gewaardeerd wordt. Mijn nieuwe rol geeft mij de mogelijkheid om mij iedere dag in te zetten voor deze waarden.”

The Present

Door middel van projecten als GiveMe5, waarbij hotels worden opgeroepen om hotelkamers beschikbaar te stellen aan economisch daklozen, hoopt de The Present zoveel mogelijk ondernemers te inspireren om met hun netwerk en expertise bij te dragen aan maatschappelijke initiatieven. Na vier jaar draagt bestuurslid Suzanne Ekel het stokje over aan Dennison. Samen met Suleyman Gogus, Rutger Bouma en Marnix Geus zal zij zich de komende tijd focussen op het vergroten van de positieve impact van The Present.