Joost Ligthart nieuwe General Manager van Vue Nederland

Joost Ligthart nieuwe General Manager van Vue Nederland

23-07-2024 (09:50) - Mensen

Vue, de grootste particuliere bioscoopexploitant in Europa, benoemt Joost Ligthart tot General Manager van Vue Nederland. Hij neemt het stokje over van Ron Sterk, die afgelopen januari zijn vertrek aankonigde. Lighart zal zijn focus leggen op de toekomstbestendigheid van Vue Nederland.

Joost Ligthart heeft uitgebreide ervaring in de hospitality- en entertainmentsector. Van 2017 tot 2023 was hij Director of Operations (COO) bij JVH gaming & entertainment, waar hij verantwoordelijk was voor de operationale excellentie en winstgevendheid van 85 casino's en speelhallen in Nederland. Daarvoor was hij COO bij Fitland Groep, waar hij luxe hotel en wellness beheerde. 

Eerder bekleedde hij diverse managementfuncties bij Van den Tweel Hospitality Group, Golden Tulip/EHP hotels, Landal Resort Hof van Saksen en NH Hotel Sparrenhorst. Ligthart begon zijn carrière als Deputy General Manager bij de Hollandse Club Singapore.

Nieuwe locaties

Tim Richards, oprichter en CEO van Vue, is blij dat Lighart zich aansluit bij zijn team: "Nu we blijven investeren in Nederland om onze klanten te voorzien van de allerbeste bioscoopervaring, met onder andere gerenoveerde theaters in Enschede en Gorinchem en volgend jaar de opening van een nieuwe flagshiplocatie in Amsterdam, is zijn rol essentieel. De uitgebreide ervaring van Joost zal er mede voor zorgen dat onze theaters en het personeel goed zijn voorbereid op de toekomst.”

Joost Lighart is trots op zijn nieuwe functie: "Dit fantastische bedrijf blijft continu investeren en innoveren om al onze gasten de allerbeste big screen ervaring te bieden. Samen met het team gaan we daar de allerbeste hospitality aan toe voegen. Schouders er onder en gezamenlijk zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst. Ik kan niet wachten om te beginnen!"

Leadership team

Joost treedt op 19 augustus in dienst bij Vue vanuit Nederland. Hij zal rapporteren aan Matt Eyre, Chief Operating Officer. Hij voegt zich bij het bestaande Senior Leadership team van Vue onderleiding van Tim Richards.