Laura Melenhorst zoekt funding voor bouw Nederlandse lollyfabriek

Laura Melenhorst zoekt funding voor bouw Nederlandse lollyfabriek

02-06-2024 (20:28) - Mensen

De 29-jarige Laura Melenhorst uit Amsterdam werkt aan het binnenhalen van 500.000 euro aan funding. Dit doet ze voor haar eigen duurzame lollymerk SUCKERS. Suikervrije lolly’s, gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen en volledig gericht op de festivalbranche. Haar lollyfabriek wordt gebouwd in Nieuwegein, waar ook ‘s werelds eerste eetbare lollystokje geproduceerd zal worden.

"Uit onderzoek blijkt dat mannen meer groeivragen krijgen. Maar mijn droom is groot, dus ik laat mij niet tegenhouden"

De Willy Wonka van de lolly’s

Laura’s ambities zijn groot, met de funding van 500.000 euro gaat ze niet alleen haar eigen productielijn inkopen, maar er komt ook een documentaire over deze bijzondere ondernemersreis. Slechts 0,7% van het venture capital in 2022 werd toebedeeld aan vrouwen. “Ik merk dat ik andere vragen krijg, waarbij ik veel twijfels moet wegnemen bij investeerders. Uit onderzoek blijkt dat mannen meer groeivragen krijgen. Maar mijn droom is groot, dus ik laat mij niet tegenhouden. Ik wil de Willy Wonka van de lolly’s worden”, aldus Laura.

SUCKERS lolly's komen in de smaken mango-passievrucht, watermeloen-munt en zure kersen. Laura: 'De magie van SUCKERS zit echter in meer dan alleen de smaak: het gaat om de ervaring van verwondering en speelsheid, allemaal binnen de grenzen van duurzaamheid.'

Check https://www.suckersamsterdam.com/