Lieke Lamb nieuwe directeur van Women in Tech Nederland

Lieke Lamb nieuwe directeur van Women in Tech Nederland

01-05-2023 (16:08) - Mensen

Lieke Lamb is bij Women in Tech benoemd tot nieuwe directeur van The Dutch Chapter van deze wereldwijde organisatie. De 49-jarige Lamb is enthousiast:

“Ik ben erg blij met het vertrouwen dat Women in Tech Global en onze President Ayumi Moore Aoki in mij stellen en vind het een eer de Nederlandse tak te mogen gaan leiden. Met The Dutch Chapter willen we in de komende jaren een sterke partner en een uitdager zijn voor partijen als de politiek, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. We willen ze inspireren als het gaat om de participatie van vrouwen en meer diversiteit en inclusie in het algemeen.”

Lamb is als een van de oprichters al vanaf het begin betrokken bij Women in Tech NL, waar ze destijds plaats nam in de advisory board. De wereldwijde community heeft inmiddels meer dan 200.000 leden, vijfenveertig chapters in evenzoveel landen en een hoofdkantoor in Parijs. De belangrijkste missie is het bevorderen van gelijke behandeling en diversiteit op gebieden als wetenschap, technologie en kunst. Een belangrijke leidraad zijn daarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Lieke Lamb is daarnaast CEO van het Future Expertise Center, vanuit waar ze politiek en bedrijfsleven adviseert. Ze treedt vaak op als dagvoorzitter, keynote speaker en expert op gebieden als technologie, innovatie en digitalisering, leiderschap, verandermanagement, diversiteit en inclusiviteit. Ook is ze regelmatig te gast bij televisieprogramma’s als ‘Nieuwsuur’, ‘EenVandaag’, ‘Goedemorgen Nederland’ en ‘Tijd voor MAX’. Samen met haar man en busine

Als directeur van ‘The Dutch Chapter’ van Women in Tech volgt Lieke Lamb dr. Cara Antoine op, die vanaf december 2019 leidinggaf aan de Nederlandse afdeling en nu Lamb’s plaats in de Advisory Board over zal nemen.