Marco Zwaneveld Head of Sports bij Viaplay Nederland

02-11-2021 (11:34) - Mensen

Wanneer streamingdienst Viaplay haar over-the-top (OTT) service in Nederland lanceert, zal Marco Zwaneveld verantwoordelijk zijn voor de lokale sportactiviteiten. Zwaneveld start bij Viaplay na 15 jaar bij RTL, waar hij verschillende functies heeft bekleed.
 
Vanaf de geplande lancering van Viaplay in Nederland in het eerste kwartaal van 2022, fungeert de streamingdienst als de Nederlandse thuisbasis voor de Formule 1, Bundesliga en Darts. In het najaar van 2022 wordt ook de Premier League toegevoegd aan het portfolio.
 

Nummer 1 sportentertainment

"We hebben de sterke ambitie om de nummer 1-leverancier van sportentertainment in Nederland te worden. Naast de sportrechten, hebben we hiervoor sterke Nederlanders nodig die op de best mogelijke manier een groot bereik kunnen genereren. Ik ben ervan overtuigd dat Marco dit in goede banen kan leiden", aldus Peter Nørrelund, EVP & Chief Sports Officer, Nordic Entertainment Group.
 
Formule 1 en Max Verstappen zullen een hoeksteen vormen binnen de sportvoorziening van Viaplay en Marco Zwaneveld. Laatstgenoemde startte zijn TV carriere -met lokale Formule 1- producties en was recentelijk verantwoordelijk voor RTL7. "Naast de films en series kunnen we dankzij een prachtig sportrechtenpakket een enorme bijdrage leveren aan de start van ViaPlay in Nederland. Vanaf nu is het volgas vooruit richting de lancering van het platform. De focus ligt op het samenstellen van een succesvol team bestaande uit een mix van ervaren professionals en de sterren van de toekomst," aldus Marco Zwaneveld.