Marianne van Keep verkozen tot ‘MVO Manager van het jaar 2020/21

12-11-2021 (17:12) - Mensen

Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces) is verkozen tot ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ op het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum. Samen met Wineke Haagsma (Director Corporate Sustainability, PwC Nederland en EMEA) en Robert Metzke (Global Head Sustainability, Philips) was zij finalist voor de titel. In het bijzijn van zo’n 700 duurzaamheidsspecialisten heeft Marianne van Keep deze titel in ontvangst mogen nemen. De prijs werd uitgereikt door Maurits Groen, duurzame ondernemer en pleitbezorger voor duurzaamheid.
 
 
Marianne van Keep is al meer dan 20 jaar werkzaam bij Verstegen. Ze is begonnen als inkoopmanager, maar al snel heeft ze duurzaamheid op de agenda kunnen zetten. Sinds 1 januari is Marianne Chief Sustainability Officer en daarmee volledig actief met het onderwerp duurzaamheid. Ze is verder onder meer voorzitter van de werkgroep Impact van de Sustainable Spice Initiative en lid van de stuurgroep van het IMVO convenant voor de levensmiddelenindustrie.
 

Lovende woorden

De  vakjury: ‘’Marianne heeft een sterk jaar achter de rug met diverse wapenfeiten en successen, zelfs internationaal. Ze heeft een sectorale transformatie voor elkaar gekregen. Verstegen wordt steeds meer erkend als een onderneming met een duurzame missie, onder meer op het gebied van kinderarbeid en biodiversiteit. Marianne heeft verschillende optredens gehad in de media om de duurzame boodschap verder uit te dragen.’’
 

Over de verkiezing

De verkiezing werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Aanwezigen op het Nationaal Sustainability Congres konden hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden. Doel van de verkiezing is om het thema duurzaamheid een podium te geven en bedrijven met duurzame ambities in het zonnetje te zetten. Folkert van der Molen, juryvoorzitter en initiatiefnemer van de verkiezing: “Duurzaamheid krijgt gelukkig steeds meer aandacht en de duurzaamheidsmanagers spelen een zeer belangrijke rol bij de implementatie binnen hun organisaties. Ook de grotere MKB-bedrijven stellen steeds vaker een duurzaamheidsmanager aan. De beroepsgroep professionaliseert verder en groeide afgelopen jaar stevig door naar momenteel zo’n 900 personen. Het is fantastisch om te zien dat deze verkiezing enorm leeft bij de doelgroep en als een enorme erkenning en waardering wordt gezien.”