Mike Smeed managing director InMotion

Mike Smeed managing director InMotion

25-10-2022 (10:44) - Mensen

Mike Smeed is benoemd tot managing director van Inmotion, Jaguar Land Rovers corporate venture. Smeed gaat InMotion ondersteunen bij de Open Innovation-strategie. Hiervoor zat hij bij de in China gevestigde joint venture Cery Jaguar Land Rover.

InMotion biedt investeringen en expertise aan innovatieve start-ups in essentiële sectoren zoals autonomie, connectivity, elektrificatie, duurzaamheid, fintech en intelligent ondernemen. Door de samenwerking met start-ups, snelgroeiende jonge bedrijven en andere gelijkgestemde externe organisaties is Open Innovation een belangrijke bouwsteen in de Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover. De organisatie wil elektrificatie centraal stellen en tegen 2039 CO2-neutraal opereren.

Open Innovation

InMotion bestaat sinds 2016. Door expertise en middelen beschikbaar te stellen, ondersteunt InMotion start-ups in alle stadia van de ontwikkeling van een bedrijf. InMotion investeerde al onder meer in Circulor (een platform voor beter inzicht in circulaire toeleveringsketens), By Miles (een verzekeraar die het gebruik van het verzekerde object als leidraad hanteert voor de premie, Ascend Elements, een bedrijf voor accurecycling, en Carmoola, een financieringsbedrijf voor auto’s dat daarbij mobiliteit in een breed perspectief plaatst. Smeed gaat toezicht houden op de voortdurende investeringen van InMotion, het maximaliseren van kansen door middel van Open Innovation en het bieden van wederzijdse meerwaarde aan InMotion en Jaguar Land Rover.

Mike Smeed

Smeed werkte hiervoor voor Chery Jaguar Land Rover, de in Shanghai-gevestigde joint venture van Jaguar Land Rover en de Chinese autofabrikant Chery Automobile Co. Daar was hij Vice President of Finance. Hij neemt  ervaring mee als het gaat om groei mogelijk maken in een multinationale omgeving. Hij is ook goed thuis in het onderhouden van relaties tussen grote ondernemingen en innovatieve en snelgroeiende bedrijven. Mike Smeed: “Jaguar Land Rover’s Open Innovation strategy is putting innovation at the heart of the business, bringing new thinking and opportunities, helping accelerate the delivery of the company’s Reimagine strategy. An established Corporate Venture Capital (CVC) arm is key to achieving its objectives. InMotion Ventures has an excellent reputation in the market, with an enviable portfolio today, and this is a fantastic opportunity to lead the fund to further success as we closer align with the business’ transformation plans.”