MT/Sprout lanceert Inclusive30 en geeft podium aan rolmodellen

MT/Sprout lanceert Inclusive30 en geeft podium aan rolmodellen

07-05-2024 (09:26) - Mensen

Businessplatform MT/Sprout lanceert de Inclusive30 van 2024, de lijst met dertig leiders die een bewezen bijdrage leveren aan een diverser en inclusief bedrijfsleven. De lijst bevat managers, ondernemers, experts en belangenbehartigers uit bedrijfsleven en kenniswereld.

Nederlandse bedrijven hebben nog een enorme slag te maken om inclusief te worden en daarmee volop te kunnen profiteren van diversiteit. Leiders die voorgaan in diversiteit en inclusiviteit laten zien hoe de BV Nederland die slag kan maken. MT/Sprout geeft ze jaarlijks met de Inclusive30 een podium.

Leiders

De volledige lijst is hier te bekijken, en bevat leiders als Gillian Tans, voormalig ceo Booking.com, ondernemer Guillaume Philibert Chin, oprichter van sneakermerk Filling Pieces en supercommissaris Kuldip Singh.

Experts

Ook bijzondere hr-experts staan op de lijst, onder wie Jolanda Sappelli, chief human resource officer bij ASR en Kobi Ampoma, head of talent acquisition bij Heineken Nederland. Andere experts leveren extern hun bijdrage, zoals Shenin Lebrun, founder & ceo Hustle & Heart Consultancy en neurowetenschaper Marcia Goddard.

Totstandkoming Inclusive30

Naast eigen research heeft de redactie een oproep gedaan aan het publiek om kandidaten te nomineren. Ook gaven recruiters, belangenbehartigers, experts en consultancybureaus en Inclusive30-alumni input.

Criteria

De criteria voor opname in de lijst: de persoon maakt zich sterk voor de bevordering van inclusiviteit en diversiteit. Binnen, met of gericht op een onderneming. Vanuit een rol als leider, expert, dienstverlener of rolmodel. Die inspanning heeft een meetbaar, aantoonbaar of ten minste inspirerend verschil gemaakt op weg naar meer inclusiviteit en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven.

De Inclusive30 van 2024 is mede mogelijk gemaakt door Whyz Executive Search