MyWheels stelt 'alleskunner' Laurens van de Vijver aan als nieuwe CEO

MyWheels stelt 'alleskunner' Laurens van de Vijver aan als nieuwe CEO

10-09-2024 (10:22) - Mensen

Deelauto-aanbieder MyWheels heeft Laurens van de Vijver aangesteld als nieuwe CEO. MyWheels staat met de aanstelling van Van de Vijver aan het begin van een nieuw hoofdstuk, waarin het met moederbedrijf The Sharing Group zich gaat focussen op autodelen als onderdeel van de Europese energietransitie met een ‘rijdende buurtbatterij’.

Van de Vijver maakte internationaal carrière bij onder andere Heineken, Mars, verpakkingsmaterialenproducent Tetra Pak en kledingmerk GANT, voordat hij als CEO van kappersgigant Wave International aantrad. Daar maakte hij de kappersketens Cosmo en Team Kappers weer winstgevend, voordat het bedrijf werd ingelijfd door de wereldwijde marktleider Provalliance. Bij MyWheels staat Van de Vijver voor een nieuwe uitdaging, in een voor hem nieuwe sector.

“MyWheels is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid en telt inmiddels ruim 250.000 leden, die wekelijks met bijna 3.000 deelauto’s ruim een miljoen kilometer per week rijden. De uitdaging is om deze groei verder door te vertalen in het platform en de organisatie, waarbij we meer werelden gaan verbinden. Zo willen we de rol van mobiliteit onderdeel maken van de energietransitie,” zegt Van de Vijver.