Nathalie Mierop nieuwe directeur van SEE NL

Nathalie Mierop nieuwe directeur van SEE NL

24-01-2024 (13:16) - Mensen

Nathalie Mierop is het nieuwe hoofd van SEE NL. Zij volgt hiermee Ido Abram op. SEE NL, een samenwerking tussen Eye Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds, verzorgt de internationale promotie van de Nederlandse film, filmindustrie en filmcultuur. 

Nathalie Mierop is een zeer ervaren professional met veel kennis van de filmindustrie en beschikt over een groot internationaal en nationaal netwerk. Zij studeerde Spaanse Taal- en Letterkunde en Latijns-Amerika studies met een focus op Ibero-Amerikaanse cinema en begon haar loopbaan op de Latijns-Amerika afdeling van de Wereldomproep. Daarna werkte zij bijna tien jaar in verschillende rollen voor verschillende filmfestivals, waaronder het International Film Festival Rotterdam, Rio de Janeiro International Film Festival en de Holland Film Meeting van het Nederlands Filmfestival. Sinds 2010 is zij werkzaam bij SEE NL als promotiemanager met als specialisatie arthouse & crossover films en immersieve werken.

Nathalie Mierop: “Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met de rest van het SEE NL team de Nederlandse film en filmindustrie nog meer voor het internationale voetlicht te brengen in nauwe samenwerking met het Nederlands Filmfonds, de Film Commissioner, festivals en bovenal de Nederlandse filmmakers.”