Nederlanders hebben volop goede voornemens

Nederlanders hebben volop goede voornemens

24-01-2024 (10:40) - Mensen

Nederlanders willen het nieuwe jaar goed beginnen en dit is ook online terug te zien. Op het internet zoeken tienduizenden Nederlanders namelijk naar de beste manieren om hun goede voornemens vol te houden. Dit komt naar voren uit een analyse van Kortingscode.nl.

Het platform deed onderzoek naar het zoekgedrag van Nederlanders rondom goede voornemens. Zo zochten meer dan 8.000 Nederlanders naar ‘goede voornemens’. Deze kunnen betrekking hebben op verschillende aspecten van het leven, zoals gezondheid, carrière en financiën.

Gezond het nieuwe jaar in

Afvallen is bij het maken van goede voornemens ook dit jaar een belangrijk thema voor velen. De zoekterm ‘afvallen’ werd in december 18.100 keer ingetikt op Google. Opvallend is dat deze zoekterm afgelopen jaar piekte in mei met ruim 27.000 zoekopdrachten. Maken Nederlanders zich vanaf deze maand klaar voor de zomer?

Alcohol en financiën

In het nieuwe jaar een biertje minder drinken of zelfs de hele maand januari de alcohol aan de kant zetten? Dry January kende 6.600 zoekopdrachten in december. Opvallend is dat dit aantal vorig jaar nog 19% hoger lag. Het leven wordt duurder en duurder. En dus pieken ook de zoekopdrachten rondom geld besparen. Deze term werd 1.600 keer ingevuld in Google in december. In 2021 lag dit aantal nog 12% lager.