Nesim el Ahmadi en zijn onderzoek naar meer werkplezier onder jongvolwassenen

27-07-2023 (11:20) - Mensen

Jongere generaties worstelen met de juiste balans tussen werk en privé en ervaren meer stress en prestatiedruk, zo blijkt uit onderzoek van Tempo-Team. Ook voelen zij zich vaak niet gehoord of niet serieus genomen. Faalangst, prestatiedruk, discriminatie en pesten staan werkplezier in de weg.

Nesim el Ahmadi deelt deze ervaringen: “Het begint vaak bij zure collega’s, maar ik heb ook weleens racistische shit naar mijn hoofd gekregen. Mijn bonus is zelfs een keer gestolen door mijn manager in een sneakerzaak". El Ahmadi heeft geleerd dat plezier hebben in wat je doet echt een van de belangrijkste dingen is op werk: “Als je er geen plezier uithaalt of de mensen om je heen jou geen goed gevoel geven: skip die shit man bro.”

De strijd voor werkplezier

Om erachter te komen wat werkplezier is, gaat Nesim in gesprek met bekende en onbekende Nederlanders om ideeën en opvattingen te verzamelen over werkplezier. Ook onderzoekt hij wat het werkplezier van jongvolwassenen belemmert met als doel oplossingen te vinden die bijdragen aan meer werkplezier. Nesim zijn strijd voor werkplezier is vanaf deze week te volgen op de social kanalen van Tempo-Team (Tik Tok, Instagram & YouTube) en Nesim (Instagram).

Invloed op mentale gezondheid

Denise Kenter, Brand Experience Marketeer Tempo-Team: “Onderzoek laat zien dat werkplezier een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid van een werknemer. Je voelt je er beter door, meer verbonden met het bedrijf, je bent productiever en van meer betekenis voor de directe omgeving en de maatschappij. En misschien wel het allerbelangrijkst: het maakt je een gelukkiger mens. Helaas ervaren veel werkende jongeren belemmeringen die werkplezier in de weg staan. Hier gaan we als Tempo-Team mee aan de slag”.