Nieuwe directie bij NEMO Science Museum

Nieuwe directie bij NEMO Science Museum

07-03-2023 (10:30) - Mensen

In het jaar dat NEMO precies een eeuw bestaat, staan twee nieuwe directeuren aan het roer van het Science Museum. Rutger Hamelynck is deze week benoemd tot zakelijk directeur. Géke Roelink is in februari begonnen als algemeen directeur.

Rutger Hamelynck is nu nog werkzaam voor NS als hoofd Brand Management en begint per 1 mei 2023 bij NEMO. “De wereld verwacht veel van innovatie en wetenschap voor de uitdagingen van deze tijd. Maar de wetenschap ligt ook onder een vergrootglas. Mensen blijven inspireren en kennis laten maken met wetenschap en techniek is daarom belangrijk. Hierin speelt NEMO een ijzersterke rol. Ik kijk ernaar uit om voor het museum aan de slag te gaan.”

Hamelynck en Roelink starten dus in een bijzonder jubileumjaar. NEMO bestaat 100 jaar en dat zal binnen en buiten het museum worden gevierd. “NEMO is een onontbeerlijke plek om de blik van jong en oud te verruimen en nieuwgierigheid en verbeelding te stimuleren. Ik verheug mij zeer om samen met Rutger het succes van NEMO in dit kroonjaar voort te zetten”, aldus Roelink.

Beide directeuren zijn benoemd door de raad van toezicht van NEMO, nadat voormalig bestuurder Michiel Buchel begin dit jaar met pensioen is gegaan.