Ondernemers halen ruim 60.000 euro op met crowdfunding voor bloemenzaak

Ondernemers halen ruim 60.000 euro op met crowdfunding voor bloemenzaak

15-11-2023 (16:16) - Mensen

De Rotterdamse ondernemers Murriël Noorlander en Rein Hartevelt zijn een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering willen Noorlander en Hartevelt een bloemenzaak openen in Rotterdam. In korte tijd is er al ruim 50.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 75.000 euro nodig.

Noordervelt is opgericht door de vrienden Murriël Noorlander en Rein Hartevelt. De afgelopen jaren hebben ze allebei gewerkt bij verschillende bloemisten in binnen- en buitenland. “In de afgelopen jaren is de behoefte om op eigen benen te staan steeds groter geworden. Daarom hebben we besloten onze krachten te bundelen en zijn we klaar voor de volgende stap: een eigen bloemenzaak in Rotterdam.” aldus Noorlander.

Duurzaam totaalconcept

De ondernemers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “De eerste contacten met duurzame bloemenleveranciers zijn al gelegd. We willen duurzaam geteelde en biologisch gekweekte producten verkopen. Daarnaast gaan we gebruikmaken van gerecyclede verpakkingsmaterialen.” vertelt Hartevelt. Naast de verkoop van bloemen en bijbehorende producten wordt Noordervelt ook een plek waar lokale kunstenaars en ondernemers de kans krijgen om hun producten tentoon te stellen. Hartevelt: “De eerste projecten zijn hier al voor besproken, denk aan lokaal gebrande koffie, keramiek en dus de biologisch gekweekte bloemen en planten.”.