Oprichter van investeringsplatform Lendahand stopt als CEO

Oprichter van investeringsplatform Lendahand stopt als CEO

03-06-2024 (13:29) - Mensen

Koen The, mede-oprichter van het investeringsplatform Lendahand stopt met zijn functie als CEO, en maakt plaats voor Arno Hoogenhuizen.

Lendahand financiert projecten in ontwikkelingslanden van ondernemers die te groot zijn om in aanmerking te komen voor microfinanciering, maar te klein voor een lening van de bank. De investeringen stimuleren de lokale economie en zorgen voor werkgelegenheid voor mensen die het echt nodig hebben. Investeren in de projecten kan al vanaf tien euro met een rente die kan oplopen tot acht procent.

Koen The, een ervaren bankier, was in 2013 een van de medeoprichters samen met Peter Stolze en Peter Heijen. The en zijn compagnons begonnen Lendahand vanuit een hotellobby in Maarssen 'met weinig geld maar mét een sterke wens om armoede te bestrijden'. 
 
Nu het platform een stevige basis heeft en een team van 20 professionals, vindt de co-founder het tijd voor een wisseling van de wacht. Vanaf deze maand stapt The op en geeft het stokje door aan Arno Hoogenhuizen.

Een nieuw doel

Hoogenhuizen heeft een product-achtergrond. Afgelopen jaar was hij Chief Product & Technology Officer bij Lendahand en leidde hij de lancering van ‘automatisch investeren’ (Auto-Invest) – deze functionaliteit ging afgelopen maand live. Hoogenhuizen heeft een bewezen trackrecord als het gaat om het verder uitbouwen van teams. Alhoewel de missie van Lendahand onveranderd blijft, gaat hij zich erop toeleggen om het platform en de technologie erachter te optimaliseren.

“Lendahand is relevanter dan ooit. Onze crowdfunders dragen met hun investeringen bij aan acht van de zeventien SDG’s en krijgen in ruil daarvoor een mooie rente. Een win-win formule waarmee we de komende jaren flink willen groeien. Het doel is om het komende decennium samen met de Lendahand crowd een miljard euro te investeren,” licht Hoogenhuizen toe.