Prijswinnend Amsterdamse fotograaf Lois Cohen voegt zich bij HALAL

19-05-2022 (15:08) - Mensen

HALAL breidt haar roster uit door fotografietalent Lois Cohen als toevoeging. De prijswinnend fotografe uit Amsterdam, wiens sterk individuele en impactvolle werk een allesomvattende diversiteit en veelheid van werelden weerspiegelt. Haar conceptuele werk laat zien dat wat in werkelijkheid niet naast elkaar kan bestaan, in haar werelden wél kan - in perfecte harmonie. Door haar ongebruikelijke jeugd en levenservaring is haar eigenzinnige stem ontwikkeld, onmiskenbaar beïnvloed door haar passie voor alles wat kinds, eigenzinnig en obscuur is.
 
Een ander groots thema in haar werk is het vinden en fotograferen van uitzonderlijke persoonlijkheden. Ze viert hiermee de rijke veelzijdigheid en diversiteit van het menselijke. De underdog en excentriekeling worden dan ook regelmatig in de spotlight gezet, hen het platform gevend dat ze verdienen.
 

Lois Cohen

Cohen werkte recentelijk aan de Spring Summer 22 campaign voor OBEY. Voor de campagne werkte ze samen met een aantal van de beste Mexicaanse creatives om samen een controversieel punt te maken: hoe kunnen we nog het leven vieren in deze moeilijke tijden, zonder ons ongemakkelijk of bezwaard te voelen?
 
Cohen, geïnspireerd door artiesten en personages als Mike Kelly, Marina Abramovich maar ook Lil Kim en Tank Girl, was al een fan van HALAL voor ze zich bij hen aansloot: “HALAL is al altijd mijn favoriete film & fotografie agentschap uit Nederland geweest. Ik ben ontzettend blij er nu deel van uit te maken.