Prins Claus Fonds benoemt Emma Swaan tot hoofd fondsenwerving

Prins Claus Fonds benoemt Emma Swaan tot hoofd fondsenwerving

16-02-2023 (12:56) - Mensen

Emma Swaan start per 1 maart 2023 als hoofd fondsenwerving bij het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling. Daarmee verlaat ze het Van Gogh Museum, waar ze senior fundraising manager was.  

Emma Swaan: “Hoewel ik een inspirerend museum en geweldige collega's achterlaat, ben ik enthousiast over mijn nieuwe functie bij het Prins Claus Fonds, omdat het me de kans geeft om twee van mijn passies te combineren: mijn jarenlange ervaring met fondsenwerving in de culturele sector en mijn steeds grotere drive om bij te dragen aan een grotere missie om kunstenaars en cultuurbeoefenaars te ondersteunen waar culturele expressie onder druk staat.” Emma Swaan.

Ervaring

Emma Swaan (1988) heeft ruime ervaring op het gebied van musea, met particuliere, institutionele en zakelijke partnerschappen. Zij begon haar fondsenwervingscarrière bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en werkte daarna bij het Frans Hals Museum in Haarlem als hoofd fondsenwerving en relatiebeheer.

Doelstellingen

De ervaring die Emma Swaan meeneemt, stelt het Prins Claus Fonds naar verwachting in staat om een groeiend aantal kunstenaars, denkers en creatieven bij te staan in verschillende fases van hun carrière en zo hun maatschappelijke impact te vergroten in Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Caribisch gebied.