Regisseur Tomas Kaan verbindt zich aan Scenery

Regisseur Tomas Kaan verbindt zich aan Scenery

17-11-2022 (11:50) - Mensen

Mediabedrijf Scenery gaat een exclusieve samenwerking aan met Tomas Kaan, regisseur van onder andere Scenery’s docuserie Human Playground en de Netflix Original Dirty Lines. Hij gaat als Creative Producer aan de slag bij het Amsterdamse mediabedrijf voor de ontwikkeling van vernieuwende internationale verhalen.

Tomas richt zich in deze rol ook op de begeleiding van een aantal talentvolle makers, waarbij hij hen ondersteunt met de ontwikkeling van hun plannen naar kwalitatieve documentaires. Daarnaast regisseert hij samen met Luuk Bouwman (initiator van het project) de The Eight Continent, een nieuwe documentaire over de maanmissies.

Internationaal avontuur

Lea Fels, partner Scenery: “Tomas is een genre-overstijgende verhalenverteller die met zijn urgente en eigentijdse verhalen grenzen passeert om een internationaal publiek te bereiken. Zijn werkwijze en hoge kwaliteitsstandaard sluiten aan bij wat wij met Scenery nastreven. We zijn vereerd dat Tomas zich bij ons aansluit.” Tomas Kaan: ”Sinds de lancering van Human Playground wordt ons internationale avontuur alleen maar groter en spannender. Mijn ambitie als regisseur is altijd grenzeloos geweest, letterlijk en figuurlijk. Dankzij Scenery hoef ik niet naar LA te verhuizen om dit waar te maken. Ik geniet ervan om met de beste makers samen te werken en ze creatief te begeleiden, om de verhalen van onze tijd te verfilmen op het hoogste niveau.”

Over Tomas Kaan

Regisseur Tomas Kaan is geboren in Mkwajuni (Tanzania) als kind van een tropenarts en woont tegenwoordig samen met zijn gezin in een oude boerderij in de heuvels van Zuid-Limburg. Tijdens zijn studie Geschiedenis maakte hij het programma The Trip voor MTV en ontdekte dat film het medium was waarmee hij zich wilde uitdrukken. Het moment dat zijn allereerste documentaire geselecteerd werd voor de studentencompetitie van het Tribeca Film Festival, was het startschot van zijn carrière in de filmindustrie. Sindsdien regisseerde Kaan documentaires en dramaproducties, sleepte nominaties in de wacht en won vakprijzen. De Netflix-documentaire Human Playground werd door Netflix in 193 landen gelanceerd en de Netflix Original Dirty Lines kreeg een nominatie voor een Gouden Kalf voor beste dramaserie.