Robert Bernink nieuwe voorzitter VCR na vertrek Paul Römer bij Talpa Network

Robert Bernink nieuwe voorzitter VCR na vertrek Paul Römer bij Talpa Network

19-01-2024 (15:26) - Mensen

Robert Bernink, die bij DPG Media (Qmusic en JOE) de functie van Algemeen Directeur Radio bekleedt, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR).

Hij volgt hiermee vertrekkend voorzitter Paul Römer op, die onlangs besloot zijn functie bij Talpa Network neer te leggen.

De overige bestuursfuncties worden vervuld door penningmeester Herbert Visser (Directeur Mediahuis Radio) en secretaris David Baum (Business Affairs Director Talpa Network).

VCR

De VCR is de branchevereniging die de belangen behartigt van de commerciële radiostations in Nederland. De VCR onderhoudt nauwe contacten met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, dat onlangs op de hoogte is gebracht van de veranderingen in het bestuur. 

In de VCR zijn de landelijke commerciële radiostations van onder meer Talpa Network, Mediahuis, FD Mediagroep en DPG Media verenigd. Het gaat om onder andere Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, 100%NL, SLAM!, Sublime, Sunlite, BNR Nieuwsradio, Qmusic en JOE. 

Foto: Robert Bernink