Sandra Masiliso eerste manager Diversity, Equity & Inclusion DEPT

Sandra Masiliso eerste manager Diversity, Equity & Inclusion DEPT

17-10-2023 (14:03) - Mensen

DEPT heeft Sandra Masiliso aangesteld als eerste global diversity, equity & inclusion leader. In deze rol zal Masiliso samenwerken met de regionale people & culture-leads van DEPT om effectief werk te stimuleren en DE&I van te zetten in de cultuur, waarden en processen bij de agency.

Zo wil agency een positieve impact bij zowel de klanten als eigen mensen creëren. Voor Masiliso die zich bij DEPT aansloot was zij de creativity diversity lead bij de BBC voor het 50:50 the Equality Project en daarnaast creative diversity partner. Daarvoor had ze de rol van equality, diversity & inclusion manager bij Newton Europe.

Honderd nationaliteiten

“Ik vind het geweldig om bij een bedrijf met wereldwijd bereik, voortdurende toewijding aan diversiteit en duurzaamheid en een team met meer dan honderd nationaliteiten te werken. We raken al snel gefixeert op een einddoel en vergeten dan de kleinere successen te vieren, waardoor je de voortgang die we ondertussen boeken uit het oog verliest. Dit is een marathon, geen sprint en ik kijk uit naar de weg die we samen gaan bewandelen”, zegt Sandra Masiliso, global DE&I leader, DEPT.

50%

DEPT zet zich in voor een diverse, inclusieve en rechtvaardige werkplek die representatief is voor de verschillende culturen binnen de agency: zowel de vierduizend talenten die zich volledig vertegenwoordigd voelen, als het diverse scala aan klanten. Sinds het verkrijgen van de B Corp-certificering in 2021 heeft DEPT een DE&I-voortgangsrapportage bijgehouden. De agency streeft ernaar dat tegen het einde van 2023 50% van de managers zich identificeert als vrouw of als niet-binaire persoon, voor het leiderschap ligt dat streven op 40%. 

Cultuur centraal

“Sinds de oprichting heeft DEPT zich ingezet om cultuur centraal te stellen in wat we doen en hoe we ons bedrijf opschalen. Diversiteit is een van de motoren van creativiteit en ondernemerschap – twee kernwaarden van ons bedrijf. Dus onze inzet voor DEI&B omzetten naar concrete acties is niet meer dan een logische volgende stap. We kunnen niet wachten om Sandra’s impact op onze mensen en gemeenschap te zien,” zegt Sarah Steele, global svp, people & culture bij DEPT.