Veronica Leoni is de nieuwe creatief directeur van Calvin Klein's Collectie

Veronica Leoni is de nieuwe creatief directeur van Calvin Klein's Collectie

30-05-2024 (15:07) - Mensen

Calvin Klein kondigt aan dat Veronica Leoni de nieuwe Creative Director van de Collectie wordt. De terugkeer naar de catwalk staat gepland voor de herfstcollectie van 2025.

Veronica Leoni, finalist van de LVMH Prize 2023 en oprichter van QUIRA, brengt uitgebreide ervaring mee van topmodemerken zoals Jil Sander, Céline, Moncler en The Row.

Als Creative Director zal ze samenwerken met Eva Serrano, Global Brand President van Calvin Klein. Haar collectie zal bestaan uit heren- en dameskleding, ondergoed en accessoires. Serrano uitte haar vertrouwen in Leoni: “Veronica’s doelgerichte aanpak en gedeelde waarden zullen ons iconische merk verder verrijken en een collectie opleveren die wereldwijd resoneert met onze consumenten.”

Leoni zelf zei: “Ik ben verheugd om een nieuw hoofdstuk voor Calvin Klein te schrijven en dankbaar voor de kans om een van de meest invloedrijke merken in de Amerikaanse mode te vieren.”

Deze benoeming is een belangrijke strategische stap van Serrano om de erfenis van Calvin Klein te behouden en nieuwe generaties te inspireren. CEO Stefan Larsson benadrukt dat 'Leoni's werk cruciaal is voor het versterken van de merkidentiteit en het verhogen van de betrokkenheid van consumenten'.