Willem Koopmans nieuwe CEO Passa Sports

Willem Koopmans nieuwe CEO Passa Sports

08-02-2024 (10:53) - Mensen

Passa Sports, waaronder grote gespecialiseerde sportwebshops vallen als TennisDirect, RunningDirect en VoetbalDirect, heeft Willem Koopmans als Chief Executive Officer (CEO) aangesteld.

Sinds zijn overstap van Coolblue vorig jaar, was Koopmans eerst Chief Technology Officer (CTO) bij Passa Sports. Vanaf deze week wordt Koopmans eindverantwoordelijk voor de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf in Europa.

Sportkennis

Voordat Koopmans (geboren in Groningen en opgegroeid in Assen) CTO bij CoolBlue was, was hij ruim 12 jaar werkzaam bij Heineken. Zijn visie en brede ervaring op e-commerce en zijn diepgaande kennis van de sportmarkt hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf in het afgelopen jaar. Zijn benoeming tot CEO is volgens Passa Sports-oprichter Robert Jan Peters een belangrijke vervolgstap voor het bedrijf. "Willem heeft sinds zijn aantreden als CTO laten zien dat hij de ideale kandidaat is om de rol van CEO op zich te nemen," aldus medeoprichter en COO Peters. "Zijn achtergrond, enorme passie voor sport en zijn visie op ons bedrijf en de markt maken hem de perfecte persoon om onze data gedreven groeistrategie voort te zetten."

Positieve levensstijl

"Ik ben heel trots leiding te mogen gaan geven aan een uniek bedrijf met passie voor sport als ultieme drijfveer," zegt Koopmans. "Sport past in een gezonde en positieve levensstijl. Ook ik ben een fanatieke sporter en vind het belangrijk dat mensen de kans krijgen om op hun manier het plezier van sport te ervaren. Ons doel is om iedere sporter te helpen hun persoonlijke doelen te behalen. Een goede uitrusting is hierbij essentieel, nog los van het feit dat verkeerde keuzes tot blessures kunnen leiden. Doordat we met gespecialiseerde teams per sport werken, kunnen we mensen écht helpen kiezen. We doen al veel, maar kunnen nog beter worden in wat we doen. Ook na hun aankoop willen we onze ruim 1 miljoen actieve klanten bijvoorbeeld persoonlijk blijven inspireren en ondersteunen bij het behalen van hun sportieve doelen. Dat is best een uitdaging.