Yasmine Reichers nieuwe CEO Georg Neumann GmBH

Yasmine Reichers nieuwe CEO Georg Neumann GmBH

26-03-2024 (13:55) - Mensen

Yasmine Riechers wordt de nieuwe CEO van Georg Neumann GmbH, een dochteronderneming van de Sennheiser Group. Als opvolger van Ralf Oehl, is ze verantwoordelijk voor het verder uitbreiden van Georg Neumann's wereldwijde activiteiten en het bevorderen van de strategische koers. 

Andreas en Daniel Sennheiser, de Co-CEO's van Sennheiser, vertellen: “We zijn erg blij dat Yasmine per direct het management van Georg Neumann GmbH overneemt. Samen met het managementteam van Neumann zal Yasmine verantwoordelijk zijn voor de focus en verdere strategische koers van het bedrijf. Yasmine brengt een sterke mix van strategisch denken en internationale ervaring mee, wat alleen maar zal bijdragen aan onze groei en wereldwijde bereik”.

Voormalige carrière

Yasmine begint meteen aan haar nieuwe rol. Ze was recent lid van de Extended Executive Management Board van de Sennheiser Groep, waar ze aan het hoofd stond van het Corporate Development Office. Daarvoor werkte ze bij Sennheiser Greater China als Operations Director en later als Country Manager. Haar loopbaan begon in 2008 bij Sennheiser in Human Resources. Vervolgens werkte ze als Project Manager bij Vier S Beteiligungsgesellschaft en later als General Manager bij BR Science and Technology en General Manager bij de Traction Transformer Division van Siemens in China. In 2015 keerde Yasmine Riechers terug naar de Sennheiser Groep. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Paderborn en bracht een semester door aan de Nottingham Trent University. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Universiteit van Birmingham, waar ze in 2011 afstudeerde met een masterdiploma in internationale bedrijfskunde.

Yasmine Reichers vertelt enthousiast: “Neumann heeft een uitstekende reputatie in de professionele audiowereld. Ik ben trots om een bedrijf met zo'n indrukwekkende geschiedenis te leiden naar de toekomst. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol, vooral naar de samenwerking met het volledige Neumann-team en onze klanten over de hele wereld.” 

Strategische koers

Samen met haar voorganger Ralf Oehl was ze al betrokken bij de verdere ontwikkeling van de strategische koers van Neumann. Beiden waren met name verantwoordelijk voor de integratie van Merging Technologies. Oehl licht toe: “Neumann ontwikkelen tot een toonaangevende leverancier in de hele audioketen was een spannende taak voor mij. De steun van de Sennheiser-familie, de toewijding van onze medewerkers en de legendarische Neumann-gemeenschap hebben het bedrijf grote successen gebracht en mij vele bijzondere momenten bezorgd in de afgelopen vier jaar. Ik ben erg dankbaar voor iedereen die erbij betrokken was en zal Neumann dicht bij mijn hart houden. Ik kijk er nu naar uit dat Yasmine het overneemt om hierop voort te bouwen.”