Zakelijk directeur Jola Klarenbeek vertrekt bij Frascati

Zakelijk directeur Jola Klarenbeek vertrekt bij Frascati

20-09-2022 (16:32) - Mensen

Na vijftien jaar neemt zakelijk directeur Jola Klarenbeek in december dit jaar afscheid van theater- en productiehuis Frascati in Amsterdam. 

Vanaf de fusie tussen Gasthuis en Frascati, januari 2008, was Klarenbeek samen met artistiek directeur Mark Timmer verantwoordelijk voor de koers van het nieuwe Frascati. Samen maakten ze het een theater van de stad - zowel binnen als buiten de ring - en vochten ze voor de positie van productiehuis Frascati Producties. Het werd namelijk tot twee keer toe in en uit de BIS gezet. 
 

Klarenbeeks invloed

Klarenbeeks voorliefde voor documentaire (ze was in de eerste zeventien jaar medevormgever van IDFA) kon ze goed kwijt in de maatschappelijk betrokken programmering en het werk van de geëngageerde makers van het huis. Ze drukte haar stempel onder andere op de huidige open, respectvolle bedrijfscultuur en bij de facelift en verduurzaming van de Frascati-gebouwen. Ook was ze voorzitter van de BIZ Nes tijdens de herinrichting van deze theaterstraat en betrokken bij meerdere beleidsmatige initiatieven voor de sector als geheel, zoals de Podiumpas. Daarmee bleek al in de pilot dat bezoekers vaker naar het theater gaan en daarbij avontuurlijkere keuzes maken.
 

Tijd voor een nieuwe generatie

Klarenbeek: “Na vijftien jaar voor het mooiste podium en productiehuis gewerkt te hebben, neem ik eind december afscheid. Deze beslissing heb ik niet licht genomen en stemt me ook best droevig, want dit is mijn theaterhuis. Echter, het is na vijftien jaar een mooi moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. En dit is het moment waarop het kan; Frascati heeft mij niet meer nodig, het huis is zó solide dat zelfs een BIS-weigering geen blijvend letsel veroorzaakt. Het is tijd voor een kersverse zakelijk directeur, die wederom met lef en indien nodig tegen de stroom in richting geeft aan dit betekenisvolle en relevante theaterhuis.” In januari 2023 wordt Klarenbeek opgevolgd. De vacature voor zakelijk directeur komt binnenkort naar buiten.