ComplexNL en PUMA maken zich hard voor vrouwelijk muziektalent

10-01-2022 (12:00) - Audio

 

ComplexNL en PUMA starten vandaag met een nieuw initiatief voor vrouwelijk muziektalent: Complex Next ‘22. Voor dit initiatief zijn vijf vrouwelijke artiesten geselecteerd, waar je niet omheen kunt in 2022. Met ‘Complex Next ‘22 willen zij een podium bieden aan vrouwelijke artiesten. 
 

 

Een podium dat hard nodig is in de muziekindustrie, waar vrouwelijke artiesten, producers en singer-songwriters veruit in de minderheid zijn. Uit een grootschalig onderzoek van USC Annenberg, is gebleken dat de muziekindustrie nog steeds grotendeels wordt gedomineerd door mannen. 

 

Complex Next ‘22 

Hoogste tijd om daar verandering in te brengen, vinden ComplexNL en PUMA. Met Complex Next ’22 willen zij meer aandacht genereren voor vrouwelijke artiesten. Vijf talenten worden de komende weken grootschalig uitgelicht op het platform. De content zal niet alleen op de kanalen van ComplexNL te zien zijn, ook ParraTV, Rapnieuws, Rumag, Axed en Fucking Feminine gaan de artiesten supporten. Alle media-platformen zijn onderdeel van Just Another Network; het jongerennetwerk dat zich richt op het bereiken en empoweren van generaties Y en Z.

 

Nieuwe wave

Eindredacteur van ComplexNL Soraya Hadjar vindt het verbazingwekkend dat het vrouwelijke aandeel in de muziekindustrie nog steeds zo laag is. “We zitten in een nieuwe wave. Er is meer ruimte voor het ontwikkelen van een eigen identiteit en vrouwelijke artiesten staan steeds meer in hun kracht. Er is zo ongelooflijk veel talent, er is alleen nog te weinig aandacht voor. Ik vind het ontzettend belangrijk om hier als jongerenplatform een bijdrage aan te leveren.”

 

#SheMovesUs

Complex Next’22 is opgezet in samenwerking PUMA, een merk dat zich al jaren inzet voor het stimuleren en zichtbaar maken van vrouwelijk talent. Via het wereldwijde SheMovesUs-platform inspireren vrouwen elkaar en worden successen gevierd. Internationaal doet het merk dit door onder andere samen te werken met grote namen als Dua Lipa, Winnie Harlow en Cara Delevingne. Ook in de Benelux gebeurt dit via onder andere het female empowerment platform PUMA Academy en het samenwerken met lokale ambassadeurs. Nu dus ook met deze nieuwe campagne waar het de volgende generatie vrouwelijke artiesten de kans biedt om het podium te pakken en zich aan de wereld te laten zien.

 

Bente Fokkens

Creative Director Armin Shah was nauw betrokken bij selecteren van de vijf talenten. “Wij hebben een selectie gemaakt van talenten die in onze ogen echt een eigen stijl en sound hebben. ComplexNL wil de volgende generatie vrouwelijke artiesten een podium geven.” Vandaag werd het eerste talent van Complex Next ‘22 bekendgemaakt: Bente Fokkens. De zangeres won recentelijk haar eerste gouden plaat voor het nummer ‘Nee is Nee’, dat ze samen met Maan de Steenwinkel maakte.


Complex Next ‘22 zal wekelijks één artiest bekendmaken, tot de selectie van de vijf talenten compleet is. Via persoonlijke muziekvideo’s, fotoreportages, interviews en artikelen leer je de artiesten van dichtbij kennen. Vanaf vandaag 16:00 uur kun je de eerste videoclip van Bente Fokkens bekijken op het YouTube-kanaal van ComplexNL.