Sony Music lanceert queer label Darling Records

14-07-2022 (11:19) - Audio

De Amsterdamse dj Darling Peter is in samenwerking met Laser en Sony Music het specifiek op queer-artiesten gerichte label Darling Records gestart. De eerste single op het label is 'It’s Raining Men! Them! Femme!' van Darling Peter feat. Envy Peru & Vula.
 
Deze bewerking van The Weather Girls-klassieker 'It’s Raining Men' is – anders dan het origineel – een 'celebration of all genders'.
 

It's Raining Them/Femme

'It’s Raining Men' is een van de meest bekende gay anthems aller tijden, maar de track kon wel een queer opfrisbeurt gebruiken. De LHBTQI+ community is even kleurrijk als veelzijdig en verdient een versie die het volledige spectrum accepteert en bejubelt. Reden voor dj Darling Peter, tevens de drijvende kracht achter het nieuwe Darling Records, om aan de vooravond van Pride Amsterdam 'It’s Raining Men! Them! Femme!’ uit te brengen. "Met de track wil ik meer aandacht vragen voor genderidentiteit. Laten zien dat er veel meer is dan een man of vrouw zijn. Iedereen is uniek. Man, vrouw, trans, non-binair, noem maar op", aldus Darling Peter. "Voor veel mensen is het nog altijd een ‘ver-van-hun-bed-show' en voelt de term LHBTQI+ als een lettersoep. Maar je kunnen identificeren voelt als thuiskomen, dus een track als deze blijkt hard nodig."

Het 'thuiskomen' is ook het idee achter platenlabel Darling Records, dat 'It’s Raining Men! Them! Femme!' uitbrengt. Darling Peter (een alias van Peter van Vught) heeft samen met Sony Music een plek willen creëren voor artiesten die niet in de 'normale hokjes' passen, of door reguliere labels worden gevraagd om hun geaardheid onbesproken of bewust vaag te houden. "Wake up honey, it’s 2022! We hebben meer zichtbaarheid nodig, meer authentieke artiesten die trots zijn op wie ze zijn", zo stelt Peter. "Daar staat Darling Records voor. The future is queer!"