Grootmeesters deelt ervaring van Jan Terlouw in online masterclass

29-03-2022 (11:40) - Personal Growth

Met de gemeenteraadsverkiezingen net achter ons, een oorlog die de hele wereld in zijn greep houdt, en de recente reeks stormen veroorzaakt door klimaatverandering, lijken de onderwerpen die hem nauw aan het hart liggen actueler dan ooit. Vanaf deze maand deelt de 90-jarige kernfysicus, oud-politicus en schrijver Jan Terlouw zijn schat aan levens- en werkervaring in een gloednieuwe serie online colleges op masterclasses platform Grootmeesters. Aan de hand van diverse thema’s geeft hij zijn blik op de samenleving. Ook vertelt hij hoe vertrouwen, in onder andere de wetenschap en politiek, de sleutel is tot het oplossen van de grote problemen van deze tijd.
 
De masterclass door Jan Terlouw is de nieuwste aanwinst in een serie online lesprogramma’s op het studieplatform. Sinds de lancering van Grootmeesters Masterclasses vorig jaar, hebben kijkers toegang tot een breed spectrum aan masterclasses in zeer diverse vakgebieden. Inmiddels delen 17 van Nederlands meest succesvolle talenten hierop hun kennis via hun eigen unieke collegereeks. Ze laten de kijker zien welke wegen zij bewandelden op weg naar hun succes. Gedurende het jaar worden telkens nieuwe masterclasses toegevoegd. Recent zijn er series gelanceerd met Jeroen Pauw, Arthur Brand, Daan Roosegaarde en Trijntje Oosterhuis.
 

Een gepassioneerde optimist

De drie carrières, in de wetenschap, de politiek en als schrijver, plus zijn permanente nieuwsgierigheid, vormen het uitgangspunt van de colleges van Jan Terlouw. Ook is hij openhartig over zijn eigen weg naar succes en de tegenslagen in zijn carrière. Hij deelt zijn zorgen over het milieu, de verharding in de maatschappij, de verruwing van de politieke omgangsvormen en ook zijn oorlogservaringen komen aan bod. Toch is Jan Terlouw een onvermoeibare en gepassioneerde optimist, zo stelt hij: "met veel vertrouwen in elkaar liggen oplossingen binnen handbereik."
 
De masterclass van Jan Terlouw bestaat uit 1,5 uur aan materiaal en bevat daarnaast een werkboek met een samenvatting van het lesprogramma en links ter inspiratie en verdieping. Een collegereeks kost tijdelijk 29,50 euro per Grootmeester. Een jaarabonnement met onbeperkt toegang tot alle masterclasses kost tijdelijk 60 euro.