Is je bureau een verborgen gevaar voor je mentale gezondheid?

Is je bureau een verborgen gevaar voor je mentale gezondheid?

04-10-2024 (12:47) - Personal Growth

In aanloop naar World Mental Health Day op 10 oktober waarschuwt ASICS de wereld om achter hun bureau weg te gaan en te bewegen voor hun mentale gezondheid.

Uit de wereldwijde State of Mind-studie van ASICS, onder 26.000 deelnemers, bleek een verband tussen zittend gedrag en mentaal welzijn, waarbij de State of Mind-scores afnemen naarmate mensen langer inactief blijven¹. Verder onderzoek laat zien dat na slechts twee uur onafgebroken bureauwerk de State of Mind-scores beginnen te dalen en de stressniveaus stijgen. Na vier uur ononderbroken bureauwerk stegen de stressniveaus van werknemers met 18%.

Nederlanders die 9 tot 10 uur per dag zittend doorbrengen, rapporteerden een aanzienlijk lagere State of Mind-score van 62/100 vergeleken met degenen die slechts 4 tot 5 uur per dag zitten (66/100).
Een nieuw Desk Break-experiment laat zien dat 15 minuten beweging kan helpen om de mentale gezondheid te verbeteren.

Het Desk Break-experiment ontdekte dat wanneer kantoormedewerkers slechts 15 minuten beweging aan hun werkdag toevoegden, hun mentale gezondheid met 22,5% verbeterde. De algemene State of Mind-scores van de deelnemers stegen van 62/100 naar 76/100. Het experiment toonde aan dat het nemen van een dagelijkse Desk Break gedurende slechts één week de stressniveaus met 14,7% verlaagde, de productiviteit met 33,2% verhoogde en de focus met 28,6% verbeterde.

Deelnemers gaven aan zich 33,3% meer ontspannen en 28,6% kalmer en veerkrachtiger te voelen. 79,2% van de deelnemers zei loyaler te zijn aan hun werkgevers als die ze regelmatig bewegingspauzes zouden aanbieden.

Bekijk de ASICS Desk Break-oproep hier.