VU StartHub 'science based' ondernemen geopend

10-10-2022 (13:20) - Personal Growth

Donderdag 6 oktober is de VU StartHub op de campus van de Vrije Universiteit officieel geopend. De VU StartHub faciliteert verschillende start-up plekken voor studenten, medewerkers en alumni van de VU die een onderneming willen starten. Een unieke samenwerking waar jonge ondernemers kunnen instappen op de kennis en expertise die de universiteit en het bedrijfsleven te bieden heeft.

Drijvende kracht achter de VU StartHub is collegevoorzitter en hoogleraar Ondernemerschap Mirjam van Praag en directeur van de VU StartHub Hans Drenth. Met de komst van de VU StartHub bieden zij studenten, medewerkers en VU-alumni een plek voor inspiratie en begeleiding om hun business ideeën te verwezenlijken.

"Ondernemerschap is zoveel meer dan een product of dienst op de markt brengen. Het vraagt om eigenschappen als creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen; het vermogen om tegenslagen te doorstaan en met verliezen om te gaan. Dit zijn vaardigheden die wij onze studenten willen bijbrengen. Met een ondernemende houding kom je veel verder", aldus Van Praag.