Sign & Print Expo 2022 pakt uit met ‘The Wrap Zone’ van FESPA Nederland

21-01-2022 (12:16) - Powered by

Als we met folie wrappen over ‘inpakken’ spreken, pakt Sign & Print Expo 2022 groots uit met de organisatie van de eerste World Wrap Masters Netherlands. Op initiatief van FESPA Nederland is er een samenwerking met Sign & Print Expo 2022 om het vakmanschap van folie wrappen te promoten tijdens de vakbeurs. Met de event naam ‘The Wrap Zone’ kunnen de bezoekers een brede indruk opdoen over dit vakgebied op 22, 23 en 24 maart 2022.
 
Bij de vooraankondiging van Sign & Print Expo 2022 werd al bijzonder nieuws over deze komende beurseditie bekend gemaakt. Eén daarvan die zeker in het oog sprong voor met name de sign industrie betrof de World Wrap Masters Netherlands. “We zijn enorm trots dat het goede contact met FESPA Nederland ertoe heeft geleid dat we samen de ‘Dutch edition’ gaan organiseren van de World Wrap Masters. Samen met partners en leden van FESPA Nederland gaan wij de Nederlandse competitie opstarten. De winnaars zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens FESPA Global Print Expo 2022 in Berlijn. Een hele eer om de eerste afgevaardigde te zijn, omdat de concurrentie in ons land groot is”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom/Content bij beursorganisator Easyfairs.
 

‘The Wrap Zone’

De finale van de World Wrap Masters Netherlands wordt op woensdag 23 maart gehouden. De deelnemers komen daarbij in aanmerking voor deelname aan de World Wrap Masters Europe 2022 in Berlijn. Tijdens de voorrondes worden de deelnemers voor de finale aan dit prestigieuze evenement gekozen. Op de twee andere beursdagen van Sign & Print Expo 2022 worden er demonstraties gegeven over het montage vakmanschap en mogelijkheden met wrap folies op diverse objecten. Om dit wrap event mogelijk te maken werkt FESPA Nederland samen met enkele leden waaronder de wrap opleidingsorganisatie Appcademy. Voor de organisatie en ondersteuning tijdens de beursdagen met folie wraptechnieken wordt verder samengewerkt met Van der Pol Reclame, Vermeulen & Vermeulen en Omnimark.
 
Eduard Hoogendijk, directeur FESPA Nederland licht toe: “FESPA Nederland is er voor elk bedrijf dat actief is binnen de Print & Sign Industry. Ook de carwrappers en montagebedrijven maken onderdeel uit van onze industrie. Het met folie inpakken van voertuigen, treinen, bussen en gebouwen maar ook meubilair en andere objecten zal steeds meer gaan toenemen en dat is een vak apart.”
 
Niet alleen vanuit een decoratief aspect, maar ook vanuit een duurzaamheidsaspect biedt folie toepassing een breed scala aan oplossingen. Vanuit dat brede perspectief presenteert FESPA Nederland "The wrap zone" tijdens Sign & Print Expo 2022 te Gorinchem. Dit initiatief, ontwikkeld in samenwerking met Easyfairs, organisatie achter de Sign & Print Expo, geeft een unieke kijk op de inzet van folie-wrap techniek juist voor bezoekers die er mee willen kennismaken.
 

World Wrap Masters Netherlands in ‘The Wrap Zone’

De World Wrap Masters (WWM) Netherlands competitie neemt dus een prominente plek in op Sign & Print Expo in 2022. Op de beurs wordt een WWM-arena opgebouwd waar deze experience plaatsvindt. Dit FESPA Nederland wrap event wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met de FESPA Nederland partners HP, Igepa en Zünd Benelux. Voor deze eerste editie van de Nederlandse wrap competitie treedt Dennis de Haan van AppCademy als juryvoorzitter van de World Wrap Masters Netherlands op.
 
De fysieke editie van Sign & Print Expo staat gepland op 22, 23 & 24 maart 2022. Deze editie vindt zoals vertrouwd plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie en/of updates over ons kennisplatform, bekijk www.signprintexpo.nl