Concertgebouw Young Talent Award voor Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

23-01-2023 (09:00) - Prijzen

In de tv-uitzending van Podium Klassiek op NPO 2 van zondag 22 januari is bekendgemaakt dat het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor de Concertgebouw Young Talent Award heeft gewonnen voor hun uitvoering van Melodijas van de Letse componist Peteris Barisons.

Bij eerdere edities werd de prijs aan individuele musici uitgereikt, maar voor het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor maakt Het Concertgebouw een uitzondering. De award, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Van Lanschot Kempen, wordt op dinsdag 18 april 2023 uitgereikt bij een galadiner in Het Concertgebouw.

Met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award wil Het Concertgebouw het koor prijzen om de geweldige bijdrage die het sinds vele jaren evert aan het opleiden van jong vocaal talent. Eerdere winnaars waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011), violiste Noa Wildschut (2013), sopraan Laetitia Gerards (2014), blokfluitiste Lucie Horsch (2015), pianist Aidan Mikdad (2017), pianist Nikola Meeuwsen (2019) en zangeres Nai Barghouti (2021).

Wilma ten Wolde, artistiek leider Nationaal Vrouwen Jeugdkoor: 'Deze award voor ons koor is een prachtige stimulans om nog vele jaren vocaal talent tot bloei te brengen! En het is natuurlijk een prachtig compliment voor al deze jonge vrouwen!’