Food2Smile wint de Food Award 2023: suikervrij wint terrein

25-05-2023 (13:53) - Awards

Food2Smile, dat verantwoord snacken en snoepen aanjaagt, heeft de Food Award 2023 gewonnen. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de supermarktorganisaties Albert Heijn, Jumbo en Superunie heeft de Food Award 2023 aan de Gimme Gummy Mix en Very Berry van Food2Smile toegekend.

Jort Scholten, VP Commerce Support bij Ahold Delhaize, sprak namens de jury: ‘Het is Food2Smile gelukt om in de categorie suikerwerk een innovatie te creëren zonder suiker gecombineerd met smaak en met een propositie die aansluit. Deze award is meer dan verdiend en ze zetten daarmee de nieuwe standaard in deze categorie’.

Miriam Bouwens, voedingsdeskundige en oprichter van Food2Smile: "We zijn ongelofelijk trots dat deze organisaties ons hebben genomineerd en vervolgens door consumenten zijn gekozen tot ‘de beste introductie van A-merkleveranciers van het jaar'. Bij Food2Smile is het onze missie om mensen te laten zien dat er een ‘Positive Choice’ voor snacken en snoepen mogelijk is, zonder concessies te doen aan smaak of plezier. We hebben met veel toewijding en passie gewerkt aan deze producten, en het is geweldig om te zien dat onze inspanningen worden erkend."

Het succes van Food2Smile en de bekroning met de Food Award 2023 benadrukken de groeiende behoefte van consumenten aan verantwoordere voedingskeuzes. Intussen is Food2Smile al bezig met de volgende belangrijke stap. Miriam en haar team zijn erin geslaagd snoep en chips met Nutriscore A te introduceren, een unicum.