Gouden RAI Wiel voor TeamAlert

Gouden RAI Wiel voor TeamAlert

18-04-2023 (11:22) - Prijzen

Stichting TeamAlert heeft gisteravond tijdens het jaarlijkse Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2023 ontvangen. De prijs werd uitgereikt door minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. TeamAlert, een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, kreeg de prijs omdat de organisatie zich al sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen.

Jongeren hebben een grotere kans op een ongeluk dan andere weggebruikers in Nederland. TeamAlert zet zich in om het aantal jongeren dat betrokken is bij een verkeersongeval te verminderen. Jongeren worden uitgedaagd om slimme keuzes in het verkeer te maken, waardoor zij veiliger onderweg zijn. TeamAlert doet doorlopend onderzoek naar jongeren en hun risicogedrag. Hierbij wordt ook gekeken naar de oorzaken van onveilig gedrag en de problemen die daaraan ten grondslag liggen. De organisatie richt zich op vijf hoofdthema's: rijden onder invloed, afleiding in het verkeer, snelheid in het verkeer, kwetsbare verkeersdeelnemers en onervaren verkeersdeelnemers.

Impact met verkeersveiligheid

‘Het is bijzonder om te zien dat Stichting TeamAlert erin slaagt om echt impact te maken op een belangrijk onderwerp als verkeersveiligheid’, aldus het juryrapport. ‘Meer dan 7500 jongeren geven via het jongerenpanel hun mening over onderwerpen zoals het gebruik van drugs in het verkeer, social media en mental health. 

Het Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 ontstaan om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van mobiliteit. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een bewindspersoon van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het RAI Mobiliteitsdiner, een evenement waar de top van de Nederlandse mobiliteitssector bij elkaar komt om van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in de mobiliteit.