Staatsloterij en TBWA\Neboko winnen Gouden Loeki 2022

09-03-2023 (20:31) - Awards

Staatsloterij en TBWA\NEBOKO hebben met 'Wacht niet tot geluk je overkomt' de Ster Gouden Loeki gewonnen. De winnaars hebben de prijs donderdagavond tijdens een feestelijk evenement in Amsterdam in ontvangst genomen. De zilveren en bronzen award waren respectievelijk voor Centraal Beheer en KPN.

Het is het vijfde jaar op rij dat Staatsloterij in de prijzen valt. Voor 'Frekkel' (2018), 'Freddie' (2019)' en 'Frummel' (2020)' wonnen zij ook een Ster Gouden Loeki, en in 2021 werd 'Fritsie' beloond met een Ster Zilveren Loeki.

De tweede prijs werd verzilverd door Centraal Beheer en DDB Unlimited met hun commercial 'Container'. In alweer de 62e 'Even Apeldoorn bellen'-commercial zien we hoe een ogenschijnlijk kleine verwarring op kantoor van een transportbedrijf grote logistieke gevolgen heeft voor een student.

De Ster Bronzen Loeki ging naar KPN en Dentsu Creative Amsterdam met hun commercial 'Glasvezel', waarin de populaire rode kat samen met zijn vriendjes een feestje viert in het huis van zijn baasje, op de beat van 'Can't touch this' van MC Hammer.

Het Nederlandse publiek kon tot en met 5 maart stemmen op hun favoriete commercials. In totaal hebben 92.076 Nederlanders hun stem uitgebracht.

Top Tien

Het overzicht van de top 10 van 2022:

‘Wacht niet tot geluk je overkomt’ – Staatsloterij & TBWA\NEBOKO
‘Container’- Centraal Beheer & DDB Unlimited
‘Glasvezel’ – KPN & Dentsu Creative Amsterdam
‘De lach die doet leven’ – CliniClowns & Sander van de Vlasakker en LegHetVast
‘Vakantieliefde’ – McDonald’s & TBWA\NEBOKO
‘Iedereen verdient een mooie kerst’ – Kruidvat & DDB Unlimited en Eigen Fabrikaat
‘Voor het leven’ – KWF & Boris Creative
‘Goed eten is samen eten’ – PLUS Supermarkt & Energize
‘Blijf gaan met KPN Unlimited’ – KPN & Dentsu Creative Amsterdam
‘Goed eten is een keuze’ – PLUS Supermarkt & Wunderman Thompson.

Alle commercials zijn hier te bekijken.