Baya Baya: de nieuwe shampoo zonder water

10-08-2021 (10:59) - Sustainable

Jonge ondernemers Dirk Taselaar en Leon Daggenvoorde introduceren een compleet nieuw concept in duurzame shampoos: Baya Baya. Met dit project gaat het duo de strijd aan met het plastic verbruik van shampooflessen in de badkamer. Het product van de ondernemers bestaat enkel uit een shampooconcentraat van natuurlijke ingrediënten, dat men thuis met water mixt in een bijpassende dispenser.
 
"Het valt ons al jaren op hoeveel onnodig plastic er in badkamers staat en na gebruik direct weer in de prullenbak verdwijnt. Hoewel het thema duurzaamheid steeds meer leeft onder mensen, zien we nog te weinig gedragsverandering in de badkamer. Voor ons is het daarom nu het moment om met een innovatieve oplossing te komen. Zonder dat de consument hoeft in te leveren op comfort en kwaliteit," aldus het duo. Voor een succesvolle introductie van het concept, kiezen Dirk en Leon ervoor om zoveel mogelijk consumenten bij het proces te betrekken. Ze starten daarom met een internationale crowdfundactie.
 

80% water

De oprichters van Baya Baya vinden dat de levensstijl van consumenten in de badkamer nu moet veranderen. "Shampoo bestaat voor 80 procent uit water, terwijl dat water ook uit de kraan bij mensen thuis komt. Dat is ook nog eens onnodig vervoer van water wat voor extra CO2-uitstoot zorgt. Dit is precies de reden dat we de plastic shampoofles uit de badkamer willen krijgen om zo samen met de consument aan een betere toekomst te werken," aldus Dirk Taselaar