Conscious Hotels opent hun kleinste hotel voor speciale gasten

Conscious Hotels opent hun kleinste hotel voor speciale gasten

27-10-2023 (11:07) - Sustainable

In samenwerking met bioloog, dierenactivist en vegan chef Dennis Vink opent Conscious Hotels hun kleinste hotel tot nu toe: een bijenhotel op het dak van Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam.

Tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober tot en met 5 november 2023 gaan de deuren van een wel heel speciaal hotel open in Amsterdam. Op het tuindak opent Conscious Hotel Vondelpark in samenwerking met BeeGrateful op 30 oktober een nieuw bijenhotel.

Bijwustzijn

Om mensen bewuster te laten worden van de belangrijke rol die bijen in onze wereld spelen, is de duurzame hotelketen een samenwerking aangegaan met Dennis Vink en BeeGrateful. BeeGrateful is ontstaan uit de wil om steden te vergroenen en zo de biodiversiteit te vergroten op een creatieve en inspirerende manier. Naast het bijenhotel op het dak van Conscious Hotel Vondelpark, zullen Dennis en Conscious tijdens de Nationale Klimaatweek op verschillende manieren laten zien hoe makkelijk het is om ook je eigen balkon, tuin of dakterras bij-vriendelijk te maken. Bijenhotels zijn cruciaal om deze bestuivers te ondersteunen en zo de biodiversiteit te bevorderen.

Zo duurzaam mogelik

Alles in de hotels en restaurants van Conscious Hotels, dat in 2009 werd opgericht door Marco Lemmers, is zo duurzaam mogelijk. Zo zijn alle meubels gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen, wordt er schoongemaakt zonder chemicaliën, gaan ze zuinig om met water en is al het eten en drinken 100% biologisch. De keten heeft op dit moment vier hotels in Amsterdam.