Fairphone vergroot impact met nieuwe telefoon

Fairphone vergroot impact met nieuwe telefoon

04-09-2024 (12:48) - Sustainable

Fairphone lanceert een nieuwe versie van de Fairphone 5. Deze is nu verkrijgbaar met 6GB RAM en 128GB intern geheugen en in de kleuren mosgroen en matzwart.

Met de lancering van de meest betaalbare Fairphone 5 vergroot het bedrijf zijn impact door een breder publiek kennis te laten maken met een duurzame smartphone met lange levensduur. De nieuwe versie heeft ook een CO2-voetafdruk van 37 kg CO2e, de laagste in de industrie*. 

"Onze klanten kunnen de nieuwe Fairphone 5 met vertrouwen kopen, wetende dat het zowel een hoogwaardig apparaat is dat jaren meegaat, met Android 14 en een premium drievoudig 50 MP camerasysteem", vertelt Miquel Ballester, medeoprichter en Head of Product Management bij Fairphone. 

De volledige lijst met specificaties en functies is hier te vinden. Om meer te lezen over de milieu-impact van de nieuwe versie van de Fairphone 5, kun je de update van het volledige levenscyclus beoordelingsrapport hier lezen.

*Gebaseerd op Fairphone's eigen beoordeling van openbaar beschikbare gegevens over toestellen die in de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht.